Det mesta är sig likt i desktopversionen, förutom den ständiga distraktionen av att befinna sig i ett webbläsarfönster med fjorton andra flikar.

På desktop finns en rad nya snabbkommandon, och dessutom möjlighet att ställa in egna. Extra produktivt är ganska möjligheten till "globala" kortkommandon som gör att du exempelvis kan få upp en textruta och lägga till ett nytt kort oavsett vilket program du har framför dig. Sitter du på en nyare Mac finns dessutom stöd för att lägga in kort eller byta bräden via Touch bar.

Trello har nyligen blivit uppköpta av jätten Atlassian, och det är tack vare ett rejält kapital som bolaget nu kunnat satsa på en desktopapp – och nu räknar bolaget med att kunna fortsätta spotta ur sig nya funktioner i rapp takt.

– En desktopapp har funnits på kartan och varit något vi velat ha, men som en liten startup kunde vi inte göra allt på en gång så vi fokuserade på en bra användarupplevelsen i mobilen och på webben, säger Trellos vd och grundare Michael Pryor i en intervju med Techcrunch.

– Nu när vi ligger under Atlassian har vi fått resurserna för att få ut saker på marknaden snabbare och kan leverera några av våra mest spännande funktioner hittills, som en desktopapp.

Samtidigt börjar Trello integrera funktioner från Atlassian nylanserade samarbetsverktyg Stride, en konkurrent till Slack, Microsoft Teams och Cisco Spark. Till en början handlar det bland annat om att kunna starta konferenssamtal i Stride direkt i Trello.

Trello finns redan nu att ladda ned till Mac, och släppas till Windows under dagen.