Microsoft har bestämt sig för att börja tacka av Skype for Business och väva in tjänsten helt i sitt nya samarbetsverktyg Microsoft Teams. Det meddelade företaget under mässan Microsoft Ignite som pågår i Orlando, Florida.

Läs också: Slack fortsätter locka investerare – värderas nu till 40 miljarder

Därmed fasas varumärket Skype sakta ut från Microsofts företagstjänster. På sikt vill Microsoft att kunderna ska migrera över till Teams, men har inte satt någon deadline för Skype for Business. En tidsplan över sammanslagningen ska presenteras under oktober,skriver ZDNet.

Dessutom planerar Microsoft åtminstone att fortsätta utveckla Skype for Business server för kunderna som inte är beredda att flytta samtalen till molnet ännu. En ny version av mjukvaran är tänkt att släppas under andra halvan av 2018.

Läs också: Nu finns Trello som app till Mac och Windows

Samtidigt fylls Teams förstås på mer fler funktioner från Skype for Business. Plattformen får stöd för samtal till det vanliga telefonnätet och alla Skypes alla funktioner för röstchatt och videokonferenser kommer att införlivas i Teams.

Microsoft Teams släpptes i början av året och tar delvis över facklan från floppen Yammer. Tjänsten flörtar vilt med det hajpade samarbetsverktyget Slack och har hittat hem hos över 125 000 företag och organisationer, enligt de senaste siffrorna från Microsoft.