Efter det uppmärksammade dataintrånget hos Demokraternas partiledning inför förra årets val i USA har Google börjat titta på nya säkerhetslösingar för sina allra känsligaste kunder. Det uppger två källor inom bolaget för Bloomberg.

Den nya tjänsten ska bland annat blockera tredjepartsappar från att komma åt kundernas konton, och ersätter dagens tvåfaktorsinloggning med fysiska säkerhetsnycklar.

Slår du på en extra inloggningsfaktor innebär det att du utöver lösenordet får en tillfällig inloggningskod via sms eller Googles mobilapp. Den nya lösningen ersätter den metoden med två fysiska ”nycklar” som används för att logga in på kontot.

Läs ocksåDe bästa hackarna har inga fotavtryck – så fungerar fillösa dataintrång

Den ena nyckeln ska vara inkopplad i datorns usb-port, ungefär som den svenska startupen Yubicos säkerhetsnycklar. Den andra nyckeln används separat för att bekräfta inloggningen. För att kunna nå sitt Google-konto måste man ha båda nycklarna med sig.

Tjänsten kallas Advanced Protection Program och är tänkt att lanseras under oktober. Målgruppen är politiker, vd:ar och andra personer som kan tänkas vara särskilt utsatta för politiskt eller ekonomiskt motiverade hackerattacker.