Det här kommer nog inte som någon överraskning, men Windows 10 Mobile, tidigare Windows Phone, står inte högt i kurs hos Microsoft. Det har varit knäpptyst om mobilsatsningen, men nu talar Windows-chefen Joe Belfiore ut på Twitter.

”Självklart kommer vi att fortsätta stötta plattformen. Buggfixar, säkerhetsuppdateringar etcetera. Men vi fokuserar inte på att bygga nya funktioner/ny hårdvara”, skriver Joe Belfiore.

Joe Belfiore, som länge ledde mobildivisionen, erkänner sedan att han själv slutat använda en Windows-telefon och gått över till Android.

Läs också: Datorer är värdelösa på tid – det leder till stora problem

Precis som många spekulerat i fasar Microsoft ut plattformen för att ekosystemet aldrig tog fart vilket lett till en ond cirkel. Det är svårt att locka apputvecklare när användarbasen är så liten, konstaterar Joe Belfiore. Och finns det inga appar är det svårt att locka användare.

Windows 10 Mobile lever fortfarande vidare som operativsystem på ett fåtal modeller på marknaden. Analysföretaget IDC uppskattade i början av året att det skulle säljas 1,1 miljoner Windows-telefoner under 2017, vilket hade gett en försvinnande liten marknadsandel på 0,1 procent.