Det är hög tid att byta ut mjukvaran om du fortfarande kör Outlook eller Office-paketet årgång 2007. I veckan upphörde Microsoft med stöd för programsviterna.

De har tidigare legat på så kallad förlängd support, vilket betyder att Microsoft slutat släppa nya funktioner men fortsatt leverera säkerhetsuppdateringar. Men nu är det slut på allt underhåll av mjukvaran.

För Outlook 2007-användare innebär det inte bara en säkerhetsrisk att ligga kvar på det gamla programmet. Flera viktiga funktioner och kringprogram som Outlook Anywhere och Exchange Server 2007 kommer också att fasas ut.

I Office 2007 ingår ett trettiotal program som inte längre kommer att uppdateras. Ett fåtal kommer dock att ha fortsatt stöd i en knapp månad till, däribland Office Accounting och Communicator.

Det är oklart hur många som fortfarande använder Office 2007. Ett exempel är åtminstone Göteborgs stad. Kommunen valde nyligen att stoppa införandet av Office 365 eftersom molntjänsten ses som en potentiell säkerhetsrisk. Därmed ligger runt 20 000 kommunanställda kvar på Office 2007.