Den som hittar en bugg i populära Android-appar som Dropbox, Snapchat eller Tinder kan nu få betalt av Google. I samarbete med plattformen Hackerone har nätjätten lanserat ett så kallt bug bounty-program för tredjepartsappar.

Det kanske låter märkligt att betala för sårbarheter i andra företags applikationer, speciellt som flera av dem har egna bug bounty-program. Men belöningarna som Google betalar för gäller specifikt för buggar som kan användas för att attackera Android. En godkänd bugg är värd en belöning på 1 000 dollar, drygt 8 000 kronor.

Till en början är det ett väldigt begränsat antal appar med stor användarbas som ingår: Alibaba, Dropbox, Duolingo, Headspace, Line, Mail.Ru, Snapchat och Tinder står på menyn. Fler företag kommer att bjudas in framöver, enligt Google.

Läs också: Google betalar för buggar – i andra företags appar

"Målet med programmet är att öka säkerheten på appar vilket kommer att vara av nytta både för utvecklare, Android-användare och hela ekosystemet kring Google Play", skriver företaget.

Google har sedan tidigare en rad egna buggjägarprogram. Varje år betalar nätjätten ut miljontals kronor till välmenande hackare som rapporterar sårbarheter i bolagets tjänster, appar och sajter.