AR-hjälm kanske är en orättvis beskrivning av Microsofts Hololens. It-jätten föredrar ”världens första kompletta holografiska dator som kör Windows 10”. Okej. Vi säger väl det.

Dessutom gillar man begreppet ”mixed reality” på Microsoft. Hur som helst släpps Hololens till försäljning i Sverige, och även i 28 andra europeiska länder. Det offentliggjordes alldeles nyss på Microsofts konferens Future Decoded i London. Hololens kommer att finnas att köpa för företag i svenska Microsoft Store i början av december.

Vad ska man använda Hololens till? Så här förklarar Microsofts Hololens-chef Lorraine Bardeen det:

– Mixad verklighet har potential att hjälpa konsumenter och företag över hela världen att göra saker som hittills inte har varit möjliga. Företag kommer att kunna genomföra viktiga uppgifter snabbare och säkrare, och att skapa nya sätt att interagera med kunder och partner.

Läs också: Facebook ska dubbla säkerhets- och trygghetspersonal

Sedan tidigare finns Hololens tillgänglig i tio länder, till exempel USA, Kina, Storbritannien, Tyskland och Frankrike. I skrivande stund finns inte Hololens tillgänglig på Microsofts svenska e-handelsplats. Här kan du läsa mer om vad Hololens är och inte är.