Samsung är inte bara störst på mobilmarknaden, nu vill den sydkoreanska jätten konkurrera med pc:n.

I våras släppte företaget upp en docka för mobiler i Galaxy-serien och lovade på sikt en fullskalig Linux-desktop. Sedan dess har det varit ganska tyst om projektet, men i en ny film visar bolaget hur upplägget ska fungera.

I videon visar Samsung hur en dockad mobil med Linux on Galaxy kan köra Ubuntu i desktopläge. En och samma mobil ska kunna köra flera Linux-distributioner samtidigt och det ska enkelt gå att växla mellan dem.

Dockan, som heter Dex, är i nuläget kompatibel med Galaxy S8, S8+ och Note 8 och kostar runt en tusenlapp att köpa. Lägg till skärm, tangentbord och mus så har du ändå ett ganska överkomligt pris för en stationär dator – även om det förstås inte är den kraftfullaste.

Läs också: ”Äntligen har jag ett (nästan) helt Windows-fritt hem”

Microsoft försökte sig på en liknande tjänst med sitt Continuum-läge till Windows 10 Mobile. Genom att docka in en Lumia-mobil kunde användaren få en nedskalad Windows-version. Funktionen slog aldrig riktigt igenom, och i och med att Microsoft nyligen skrotade mobilsatsningen kan vi nog dödförklara Continuum också.

Men Linux on Galaxy har fortfarande inte släppts, och Samsung ger inga besked om när tjänsten ska vara tillgänglig. Nyfikna utvecklare kan skriva upp sig väntelistan här.