I augusti förra året meddelade Google att de skulle sluta stöda appar i webbläsaren Chrome, och nu har det hänt. I dagarna har Google stängt sektionen i Chromes webbutik där apparna fanns, rapporterar Arstechnica.

Samtidigt har Google börjat mejla utvecklarna bakom Chromes appar och informera om att de kommer att försvinna. Installerade appar kommer att sluta fungera under första kvartalet 2018.

Det beskedet gäller för webbläsare på Mac, Linux och Windows. Chrome OS har fortsatt stöd för appar, även om man kan tänka sig att intresset för att utveckla nya sjunker när de försvinner från de större operativsystemen.

Läs också: Google Chrome: 7 smarta tips för den populära webbläsaren

Chrome-apparna har bara funnits i ungefär fyra år, men har inte blivit någon större framgång. När Google gav beskedet förra året var det bara runt en procent av Chrome-användarna som använde appar.

Men det kommer förstås en ersättare, och den kallas för ”progressive web apps” eller PWA:er. De släpptes till Android tidigare i år, och är ett slags mellanting mellan webbsidor och installerade appar. Google planerar att rulla ut PWA-stöd till desktopversionen av Chrome under första halvan av 2018.