Men den här immuniteten kommer att kosta användaren när det gäller prestanda. För som tidigare rapporterat väntas säkerhetsuppdateringarna sinka processorhastigheten med 5 till 30 procent. En dipp som dock inte ska vara märkbar för den genomsnittlige pc-användaren om man får tro Intel. Det rapporterar vår amerikanska systersajt PCWorld.

Läs också: Intel kämpar med två allvarliga säkerhetshål – ännu ingen lösning

Sämre prestanda till följd av säkerhetsuppdateringarna mot Meltdown och Spectre är något som även tycks drabba Amazon AWS-tjänster, då flera användare rapporterat att deras molntjänster blivit långsammare sedan de uppdaterats. Det skriver The Register.

Trots att Intel nu utlovar immunitet, mot de angrepp som kan göras via Meltdown och Spectre, är faran inte helt över. Ingen har nämligen en bra lösning på hur man ska bli av med Spectre.

"Vi vet i skrivande stund inte om någon effektiv åtgärd som kan eliminera grundproblemet med Spectre, ingen annan än att designa om själva hårdvaran", säger säkerhetsexperten Daniel Genkin till The Register.

Det var i början av veckan som larmen började ljuda om de nyupptäckta buggarna Meltdown och Spectre, som kan användas för att angripa en dator och stjäla känslig information. Dock säger sig Intel ha vetat om buggarnas existens redan i juni förra året, och företaget har sedan dess arbetat med andra företag för att ta fram olika lösningar på problemen.

Läs också: Så skyddar du dig mot Spectre och Meltdown

I sitt senaste uttalande släppte Intel även en lista över de mikroprocessorer som påverkas av Meltdown och Spectre och som befarat är det i stort sett alla som finns tillgängliga på marknaden. Se hela listan på nästa sida.