Microsoft har valt att sluta skicka ut sin senaste säkerhetsuppdatering, som åtgärdar säkerhetshålen från buggarna Spectre och Meltdown, till vissa maskiner med AMD-processor. Detta efter flera rapporter om att uppdateringen gör datorerna obrukbara. Det skriver The Next Web.

Enligt Microsoft är det AMD:s fel att uppdateringen ställer till det för användaren.

”Microsoft har fått rapporter från kunder med AMD-maskiner som hamnar i ett obrukbart läge efter att ha installerat senaste säkerhetsuppdateringen till Windows. Efter en utredning kan Microsoft nu klargöra att vissa AMD-chipp inte rättat sig efter den dokumentation som Microsoft tidigare mottagit”, skriver Microsoft på sin sajt.

Läs också: Så skyddar du dig mot Spectre och Meltdown – här är allt vi vet om buggarna

I ett mejl till IDG kommenterar en talesperson för AMD läget.

"Amd är medvetna om problemet hos processorer av en äldre generation efter installationen av Microsofts säkerhetsuppdatering som skickades ut under helgen. AMD och Microsoft har arbetat med en uppdatering för att lösa situationen och vi förväntar oss att den rullas ut till de som påverkats inom kort", skriver AMD.

Att datorer med AMD-chipp nu får klara sig utan uppdatering innebär inte bara att förblir sårbara mot Spectre, utan även att framtida hot kan dyka upp innan Microsoft löst problemet.

"Microsoft arbetar tillsammans med AMD för att lösa det här problemet och för att återuppta Windows OS-säkerhetsuppdateringar till de påverkade AMD-maskinerna via Windows update, och WSUS, så snart som möjligt", skriver Microsoft.

De som fått sin maskin obrukbar på grund av den senaste uppdateringen kan åtgärda problemet och Microsoft har satt samman en guide för just detta. Den hittar du här.