Microsofts kommunikationstjänst Skype får ett nytt krypterat läge som använder sig av säkerhetsprotokollet från den krypterade chatappen Signal.

”Med hundratals miljoner av aktiva användare är Skype en av de mest populära applikationerna i världen, och vi är därför väldigt glada över att Private Conversations i Skype nu kan ge fler användare tillgång till Signal-protokollets starka kryptering för säker kommunikation”, skriver Signal på sin blogg.

Läs också: Därför ska du använda Signal för att kryptera dina meddelanden

Det nya tillägget i Skype har fått det förtroendeingivande namnet Private Conversations och erbjuder användaren end-to-end-kryptering - alltså kommunikation där endast sändaren och mottagaren kan läsa ett meddelande.

Dock kan du inte räkna med att chatta krypterat i gruppkonversationer för läget fungerar endast i kommunikationen mellan två parter.

För de säkerhetsmedvetna Skype-användarna bör samarbetet mellan Microsoft och Signal komma som en glad nyhet. Signal ses idag som en av de säkraste tjänsterna på marknaden och deras kryptering har rekommenderats av både Electronic Frontier Foundation och Edward Snowden.

Läs också: Polisen ska få hacka misstänkta – efter ”kraftig ökning av kryptering”

Utöver Skype använder sig även Whatsapp, Google och Facebook av Singal-protokollet för kryptering.