Forskare vid säkerhetsföretaget Checkpoint har upptäckt ett nytt sorts malware i applikationer på Googles officiella Play Store, och den här gången rör det sig om skadlig kod som utger sig för att vara applikationer för barn men som sedan skickar hårdpornografiskt innehåll till användaren. Det skriver The Register.

Bland annat ska applikationerna utgett sig för att vara Fidget Spinner for Minecraft och Drawing Lessons Lego Star Wars.

Den skadliga koden har tack vare sitt barnförbjudna innehåll fått det passande namnet AdultSwine och forskarna tror att svinet laddats ned cirka 7 miljoner gånger.

Läs också: Det var bara en tidsfråga – första Kotlin-baserade viruset hittat

Porren är inte det enda hyss som AdultSwine har för sig, utan skickar även falska varningsmeddelanden som säger att telefonen blivit infekterad med virus - meddelanden som sedan försöker lura användaren till att ladda hem ännu fler virus via en skadlig länk.

Enligt en talesperson för Google ska samtliga applikationer knutna till AdultSwine tagits bort från Play Store, och ansvariga utvecklare till applikationerna ska nu vara bannlysta från Android.

Som The Register pekar på i sin artikel kommer det med största sannolikhet att finnas hackare som i framtiden kommer efterapa AdultSwine. Därför är det alltid en bra idée att kontrollera innehållet på de applikationer som dina barn laddar ned.