I sommar kommer långsamma sajter att hamna allt längre ned i Googles sökresultat på mobilen. Detta då sökmotorn kommer att ställa allt högre krav på hastighet. Det skriver Techcrunch.

Att Google vurmar för korta laddningstider är inget nytt. Samma hastighets-prioritering har sedan en tid tillbaka styrt sökresultaten på desktop.

”Människor vill få svar på sina frågor så snabbt som möjligt. Enligt studier så bryr sig folk verkligen om hastigheten på en sida”, skriver Google på sin blogg.

Läs också: Google lanserar AI-tjänst utan krav på specialkompetens

De uppdaterade hastighetskraven börjar gälla i juli men redan nu kan det vara en bra idé för utvecklare att se över laddningstiden på sina sajter.

Tråkigt nog har inte Google tagit fram ett verktyg som visar hur en sajt ligger till, istället hänvisar företaget till tjänster som Chrome User Experience Report, Lighthouse och Pagespeed Insights.

För de långsamma sajter som inte lyckas snabba upp sina laddningstider finns det dock en tröst, det är enbart de absolut segaste sidorna som kommer att flyttas ned i sökresultaten.

”The Speed update, som vi kallar den, kommer enbart att påverka sajter som levererar den långsammaste upplevelsen för användare, och kommer bara att påverka en liten procentsats”, skriver Google.

Missa inte eventet alla pratar om: Webbdagarna Stockholm 20-21 mars 2018 »