På samarbetsmarknaden har inte Microsoft direkt lyckats ta död på marknadsledaren Slack med sitt alternativ Teams. Men it-jätten är känd för att ofta nå sina mål på det tredje försöket.

Den uppdatering som kom i går är den största sedan Teams lanserades förra året. Så man får väl räkna den som andra försöket med Teams.

Bland nyheterna i Teams märks främst bättre integration med andra applikationer. Dessutom finns det en ny marknadsplats (app store) med mjukvara som är kopplad till Teams.

Microsoft Teams
Nyhetsartikeln infogas direkt i konversationen.

Vad gäller integration så har det blivit enklare att infoga information i konversationer i Teams, man behöver inte längre använda skärmdumpar för det ändamålet. En annan nyhet är en personlig vy i vilken information i olika appar som hör till ett visst ärende visas.

Läs ocksåAj då! Bugg i Outlook äter upp bifogade filer

Det går vidare att söka efter innehåll i appar direkt i kommandorutan i Teams, samt även att infoga information i konversationer.

Bland ytterligare funktionalitet som kommer senare nämns möjligheten att styra andra applikationer från Teams. Exempel på det är att skapa en aktivitet i ett verktyg för projekthantering eller att köra i gång ett bygge i Microsofts utvecklingsverktyg Visual Studio.

På marknadsplatsen går det att söka efter appar efter namn, kategori (till exempel projekthantering) och typ av integration med Teams.