Förra året tog Google bort 700 000 appar från sin Play Store till Android efter att deras säkerhetssystem klassificerat innehållet som dåligt eller skadligt. Det skriver Google i ett blogginlägg som sajten Threatpost var först med att snappa upp.

Läs också: Miljontals har lurats att ladda ned falsk version av Whatsapp

Enligt Google själva är den höga siffran ett rekord för Android-plattformen, och utöver apparna bannlystes även 100 000 utvecklare från marknadsplatsen efter att de skapat dåliga eller skadliga appar.

”Förra året mer än halverade vi risken för att en användare ska installera en dålig app, vilket skyddar människor och deras maskiner från skada och gör Google Play till en utmanande miljö för dem som vill utnyttja app-ekosystemet för egen vinning”, skriver Google.

Systemet Play Protect som Google använder för att sålla agnarna från vetet på Play Store söker kontinuerligt av marknadsplatsen efter olämpligt innehåll och ska enligt Google klara av att skanna 50 miljarder appar om dagen.

Läs också: Nytt malware visar porr i appar riktade till småbarn

Trots det gedigna arbetet trillar det dock igenom skadliga applikationer som användarna hinner ladda hem. Men Google skriver i sitt blogginlägg att företaget fortsätter strävar efter att bättra sig.

”Trots nya och förbättrade metoder för att upptäcka hot, som lett till det rekordhöga antalet nedtagningar av dåliga applikationer och utvecklare, så vet vi att det fins vissa som lyckas lura vårt försvarssystem. Vi ser extremt allvarligt på detta och kommer att fortsätta utveckla våra möjligheter för att bättre upptäcka och skydda mot skadliga applikationer och de ondsinta aktörerna som ligger bakom dem”, skriver Google.