Googles digitala ritverktyg Jamboard, som tidigare bara funnits i USA och Storbritannien, kommer att lanseras i Sverige nästa månad. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Läs också: Nu börjar röjningen inför Googles intåg i Dalarna

Jamboard kan bäst beskrivas som en digital whiteboard-tavla på 55 tum med tillhörande digitalpennor. Förutom att den fungerar som en vanlig rittavla kan du även köra program från Googles verktygssamling G Suite direkt på tavlan.

Tillsammans med Europalanseringen passar Google på att släppa AI-verktyget Autodraw som låter Jamboard automatiskt bildsätta användarens skisser.

”Autodraw är ett nytt ritverktyg i Jamboard som automatiskt känner av de skisser du gör och parar ihop dem med bilder. Detta ger arbetslaget möjlighet att göra sina idéer ännu mer visuella – oavsett om du är en kreativ designer som arbetar med klienter eller en lärare som arbetar med studenter”, skriver Google i ett blogginlägg.

Läs också: Google lanserar AI-tjänst utan krav på specialkompetens

I skrivande stund kostar Jamboard cirka 40 000 kronor i inköp, dessutom tillkommer en årsavgift på knappt 5 000 kronor. Huruvida det priset kommer att gälla i Sverige återstår att se.