Under gårdagen gick den årliga Safer Internet Day av stapeln, vilket är en dag då vi ska tänka till lite extra på vår cybersäkerhet. Men för flera användare av antivirusprogrammet Bitdefender blev dagen allt annat än säkert då programmet plötsligt slutade fungera. Det skriver Bleepingcomputer.

Dock rörde det sig inte om ett angrepp från en hackare som protesterade mot säkerhetsdagen, utan felet berodde enligt Bitdefender på en uppdatering som inte installerats korrekt för vissa användare.

Läs också: Hotet från kryptokapningar växer dagligen – botnätverk som slår mot Android upptäckt

”En uppdatering (version 7.748809) som schemalagts tidigare idag levererades inte korrekt till alla användare, vilket fick motorn att rapportera om ett fel. Vår automatiserade mekanism för kvalitetskontroll avslutade uppdateringen omedelbart och rullade tillbaka motorn till föregående konfiguration (version 7.74979)”, skriver Bitdefender i ett uttalande.

De drabbade användarna som vill ta del av den nya uppdateringen kan testa att installera om uppdateringen manuellt och sedan starta om datorn. Fungerar inte det så uppmanas användaren till att installera om mjukvaran helt och uppdatera igen.