Att Microsoft har anammat öppen källkod har varit tydligt i några år. Men att företaget faktiskt dominerar vad gäller att bidra med öppen källkod har kanske varit omstritt. Nu visar i alla fall en ny analys att det faktiskt kan vara så.

Fil Maj som till vardags är utvecklare på Adobe har gjort vad som verkar vara den mest omfattande analysen av det här hittills, skriver Infoworld. Han har analyserat hur folk bidrog aktivt med öppen källkod till världens största förvaringsplats för kod, Github, under 2017.

Aktiv i det här sammanhanget innebär minst tio bidrag till öppna projekt under 2017. Det handlar om sammanlagt 2 060 011 personer.

Läs också: Open source firade 20 år i helgen – men vem myntade begreppet?

Resultatet publiceras i form av hur många anställda på varje företag som är aktiva enligt definitionen ovan. Klar etta på listan är Microsoft, med 4 550 aktiva anställda.

Tvåa är Google med 2 267 aktiva anställda. Öppen källkodsjätten Red Hat kommer först på tredje plats med 2 027 aktiva anställda. IBM har 1 813 på fjärde plats och Intel 1 314 på femte plats. Github självt är tia med 676.