Det har varit en tuff start på 2018 för processortillverkaren Intel. I början av januari avslöjade sårbarheterna Spectre och Meltdown som bägge drabbade deras produkter, och när företaget sedan släppte en uppdatering mot buggarna kom patchen med sin egna bugg som fick datorer att självmant starta om sig själva.

Läs också: Linus Torvalds sågar Intels patchar mot Meltdown och Spectre: ”f*cking insane”

Men nu meddelar Intel att de identifierat problemet i sin plattform Skylake och att en ny uppdatering tagits fram. Det skriver Bleeping computer.

Den nya uppdateringen är dock inte tillgänglig för allmänheten, utan Intel har exklusivt släppt mikrokoden till sina samarbetspartners och OEM-kunder, som kommer att få testa uppdateringen innan den skickas ut till alla.

Det är inte enbart Intel som haft svårt att leverera en fungerande säkerhetsuppdatering mot Spectre och Meltdown. I början av januari fick Microsoft dra tillbaka sin uppdatering då den fick vissa datorer med AMD-processorer att bli helt obrukbara.

Läs också: Allt fler experimenterar med Spectre och Meltdown – är första angreppet snart här?

Ännu har ingen lyckats använda Spectre eller Meltdown i ett faktiskt angrepp då sårbarheterna är krångliga att utnyttja, men runt om på internet har det dykt upp olika koncept på angrepp så det lär bara vara en tidsfråga innan vi ser ett angrepp.