2018 har hittills varit ett tufft år för processortillverkaren Intel. I januari offentliggjordes buggarna Spectre och Meltdown, som båda två kan utnyttjas för att extrahera känsliga data från företagets processorer. Och som om det inte vore nog kom Intels säkerhetsuppdatering mot buggarna med sin egna bugg, som fick användarnas datorer att självmant starta om sig själva.

Läs också: Så mycket lägger Google på att belöna buggjägare

Nu tycks Intel vilja komma på rätt köl igen och instiftar därför ett bug bounty-program, alltså ett system där utvecklare belönas med hittelön för alla sårbarheter de hittar i företagets produkter. Det skriver Bleeping computer.

Bug bounty-programmet finns på plattformen Hackerone och kan delas in i två kategorier, dels jakten på vanliga buggar och dels jakten på side channel-buggar som finns rotade i företagets hårdvara.

Buggjagare i den första kategorin kan tjäna mellan 500 till 100 000 dollar per hittade sårbarhet samtidigt som jägare i kategori två kan få mellan 5 000 till 250 000 dollar.

Läs också: Undersökning: Svenska buggjägare drar in dubbelt så mycket i lön som utvecklare

Det här är inte första gången som Intel instiftar ett bug bounty-program, men förra gången var det enbart ett visst antal utvalda säkerhetsföretag som fick vara med.