I veckan kom det flera alarmerande rapporter om en bugg i Skype som var så svår för Microsoft att lösa att en uppdatering tidigast kunde ske i och med nästa version av programmet. Men det finns ingen anledning till oro, för nu rapporterar The Register att buggen i fråga faktiskt redan blivit fixad – i oktober förra året.

Läs också: Oväntat besked: Windows 7 och 8.1 får bättre virusskydd

Med största sannolikhet har det alltså blivit ett missförstånd mellan Microsoft och säkerhetsexperten Stefan Kanthak som upptäckte sårbarheten.

Enligt Kanthak ska han ha kontakt Microsoft om upptäckten i september och då fått svaret att Microsoft var tvungna att vänta med att uppdatera, något som de sedan gjorde i oktober. Dock informerades inte Kanthak om detta vilket resulterade i varningen.

Buggen i fråga kunde användas av en hackare för att angripa Skypes uppdateringsmekanism med hjälp av skadlig kod, vilket skulle kunna användas för att stjäla systemprivilegier.

Läs också: I kölvattnet av Spectre-fiaskot – nu startar Intel ett bug bounty-program

Om du mot all förmodan sitter på version 7.40 eller lägre av Skype kan det vara läge att uppdatera då buggfixen kom i version 8.

”Kunder som redan har installerat den här versionen av Skype till Windows desktop är inte drabbade. Vi har tagit bort den äldre versionen av Skype från Windows desktop och från vår sajt skype.com”, säger Skypes programchef Ellen Kilbourne i ett blogginlägg.