The Register noterar att Microsoft har lyckats lösa en del problem med begränsningar för kommande bärbara datorer med processorer från Arm. Ett dokument som beskriver begränsningar med att köra Windows 10 på Armbaserade datorer har ändrats och flera beskrivna begränsningar har tagits bort.

Läs också: Arm tar fram specialchipp för AI

Det är goda nyheter vad gäller förhoppningar om att Armbaserade bärbara enheter som kör Windows 10 ska få fart på datorförsäljningen senare i år.

Bland saker som ska fungera märks de följande:

  • Appar som skräddarsyr Windowsupplevelsen ska fungera korrekt.
  • Appar som antar att en Armbaserad enhet kör en mobil version av Windows ska också fungera.
  • Windows Hypervisor Platform (virtualisering) ska fungera på Arm.

De här förbättringarna innebär framför allt att det blir enklare att köra en del Windowsappar på Armdatorer. Det är tveksamt om virtualiseringsplattformen blir viktig på Armenheter, men det skadar förstås inte att den fungerar. Den kan till exempel vara en nödlösning för att köra applikationer som krånglar på Armenheter. Eftersom Windowsappar ska köras med emulering på Armenheter kan man räkna med att vissa krånglar.

Läs också: Det våras för hybriderna – nytt lyft väntas med Windows på Arm

Att Microsoft löser problem är naturligtvis ett gott tecken. Nu återstår att se om Microsoft och partnerföretag håller tidsplanen och får ut intressanta datormodeller på marknaden i år.