Google tycks ta varje chans de får att pika konkurrenten Microsoft. Tidigare i veckan avslöjade företaget en sårbarhet i webbläsaren Edge, som Microsoft inte hunnit lösa, och nu har ytterligare två sårbarheter offentliggjorts - den här gången i Windows. Det skriver Bleeping computer.

Buggarna upptäcktes av Googles säkerhetsgrupp Project Zero i november förra året och bägge utnyttjar Windows Storage Service, som används för att flytta filer på operativsystemet. Vilket kan användas av en angripare för att få administratörsrättigheter och möjligheten till att kopiera filer från den utsatta datorn.

Läs också: Säkerhetsexperterna varnar: GDPR kan bli en måltavla för hackarna

Enligt Googles säkerhetsexpert James Forshaw har han rapporterat in sin upptäckt till Microsoft, men företaget tycks inte förstått att det rörde sig om två buggar då enbart en åtgärdades i den senaste säkerhetsuppdateringen.

Oroliga Windows-användare kan dock lugna ned sig, i alla fall en smula, då buggen i fråga inte fungerar för utomstående angrepp utan endast fungerar om angriparen redan fått åtkomst till systemet.