Förra året lanserade Microsoft sitt samarbetsverktyg Teams som ett svar på Slack, som snabbt blivit ett populärt verktyg ute på arbetsplatserna. Nu tycks Microsoft ännu en gång ha sneglat på konkurrenten, eller åtminstone på Slacks gratisversion, då Sajten Petri rapporterar att testversionen av Teams kommande uppdatering innehåller flera referenser till en gratisversion.

Microsoft har ännu inte kommenterat uppgifterna, men om informationen stämmer är det ganska troligt att det rör sig om en liknande freemium-version som Slack använder sig av. Alltså en version där användar-antalet på servern är kraftigt begränsat tills en prenumeration täcks. Det skriver The Verge.

Läs också: Undvik att bli utbränd av Slack – här är 10 tips

En gratisversion av Teams lär alltså inte vara något för större arbetsplatser, men likväl kan det vara ett bra sätt för Microsoft att marknadsföra sin produkt.

Vid sin lansering förra året fick Teams ett något ljummet mottagande, men med tiden har programmet vuxit till sig. Nu senast i slutet av januari då en stor uppdatering förde med sig en ny marknadsplats och bättre integrationsmöjligheter.