I vanliga fall arbetar finansorganisationen FS-ISAC, kort för Financial Services Information Sharing and Analysis Center, med att hjälpa banker och finansinstitutioner som råkat ut för cyberangrepp. Men i onsdags råkade organisationen själva trilla dit efter att en av deras anställda tryckt på en skadlig länk i ett phishing-mejl. Det rapporterar säkerhetsexperten Brian Krebs på sin blogg.

Läs också: Vilken tabbe! Polisen i Taiwan delade ut usb-stickor med virus som tävlingspris

Länken ska ha satt igång en händelsekedja där autentiseringsuppgifter tillhörande "klickaren" användes för att skicka ut nya bluffmejl till andra inom organisationen.

Om man får tro FS-ISAC själva ska de dock hunnit kväva angreppet innan någon data hann stjälas.

”Den data som våra medlemmar delar med oss är helt skyddad. Vi har tillsammans med vår styrelse planer för att arbeta mer med säkerheten i framtiden. Men uppenbart är det viktigt att inse vilka mjuka måltavlor som finns, något som alla företag behöver hålla koll på”, säger FS-ISAC:s vd Bill Nelson till Krebs blogg.

Läs också: Åtta tips för att säkra tillgängligheten i er it-miljö

Angreppet slutade alltså lyckligt för FS-ISAC, men historien är ändå ett bevis på att alla kan råka ut för ett cyberangrepp. Även de som till vardags arbetar med att motarbeta dem.