Det är inte bara diskussioner om S-varianten som väcker intresse vad gäller Windows 10. Nu verkar det också som om Microsoft ska göra allvar av att använda flikar i användargränssnittet i Windows 10.

PC World rapporterar att flikar, kallas Sets, ska finnas med i förhandsversioner av Windows som ingår i Windows Insider. Detta ska komma i höst.

Flikar à la Sets ska rullas ut brett i nästnästa version av Windows 10, som kallas Redstone 5. Flikarna innebär att olika program som körs visas i flikar i ett fönster, i stället för att varje program får sitt eget fönster. Det påminner om hur moderna webbläsare visar flera webbsidor.

Läs också: Google kör AI-utbildning gratis – ”varje teknisk person bör lära sig”

Tidigare har Sets fungerat med nyare så kallade UWP-appar. Men nu ska det även gå att använda en del äldre, så kallade Win 32-program. Exempel på sådana är Utforskaren (File Explorer), Anteckningar (Notepad), kommandoprompten och Powershell.

Genom att trycka Ctrl + Win + Tabb ska man kunna växla mellan appar på olika flikar. Ctrl + Win + T öppnar en ny flik. Om man håller ner Ctrl när ett Win 32-program startas öppnas det i en flik.

Bland andra kommande nyheter i Windows 10 märks Windows ML som är ett api (programmerings­gränssnitt) som ska underlätta att använda maskininlärning i Windowsappar. Windows ML ska släppas med nästa uppdatering av Windows 10, kallad Redstone 4, som ska göras tillgänglig för datortillverkare den här månaden.