Årets stora säkerhetsföljetong, processorbuggarna Spectre och Meltdown, kan snart vara ett minne blott. För nu säger sig Intel ha tagit fram en hårdvarulösning som effektivt täpper igen säkerhetshålen.

Läs också: Efter Meltdown-fiaskot: Nu rullar Microsoft ut patchar till AMD igen

Enligt Intels vd Brian Krzanich kommer den nya säkerhetsfunktionen att börja skeppas ut med kommande Intel-processorer.

”De här förändringarna kommer att starta med nästa generations Intel Xeon Scalable-processorer (med kodnamnet Cascade Lake) såväl som den åttonde generationens Intel Core-processorer som väntas skeppas under andra hälften av 2018”, skriver Brian Krzanich i ett blogginlägg.

Om man får tro Brian Krzanich fungerar hårdvarulösningen likt en vägg som skiljer på de områden i processorn som utför spekulativa utföranden och det området där skadlig kod kan köras. Något som ska skydda användaren mot angrepp via Spectre och Meltdown, såväl som framtida angrepp där liknande metoder används.

Läs också: Så skyddar du dig mot Spectre och Meltdown – här är allt vi vet om buggarna

Vid sidan av den nya hårdvarulösningen har Intel även skickat ut säkerhetsuppdateringar mot Spectre och Meltdown till samtliga Intel-produkter som kommit ut de senaste fem åren. Uppdateringar som Brian Krzanich nu hoppas att användarna tar till sig.

"Med de här uppdateringarna nu tillgängliga vill jag uppmana alla om att hålla sina system uppdaterade. Det är ett av de enklaste sätten att hålla sig skyddad".