Under de senaste åren har det larmats om flera sårbarheter och attacker riktade mot Andriod-telefoner. Det här har till och med sagts påverka Android-telefonernas konkurrenskraft gentemot Iphone, inte minst på företagsmarknaden.

Läs mer: Så mycket lägger Google på att belöna buggjägare

Nu säger David Kleidermacher, som är säkerhetschef för Android, Google Play och Chrome i en intervju med nyhetssajten Cnet att Android-teamet arbetar hårt för att den här oron ska kunna läggas till handlingarna. Han säger till och med att Android är lika säkert som konkurrenternas system, utan att nämna några namn - men det är ju välkänt att Iphone är huvudkonkurrenten.

Det här budskapet sprider Google också i sin årliga ”Android Security Report” som släpptes i går, skriver Cnet.

”Säkerheten i Android tog betydelsefulla steg framåt under 2017 och många av våra skydd är nu marknadsledande”, står det att läsa i rapporten redan på första sidan.

Läs mer: Nu kapitulerar företagen inför Android – här är mobiltrenderna it-chefen måste ha koll på

Säkerhetsbrister i Android har blivit svårare för experter att hitta och programvaran skyddar nu användarna från skadlig kod så bra att problemen inte är så stora längre, hävdar Kleidermacher,.

Google har bland annat betalat frilansande buggjägare pengar för varje brist de kunnat hitta i systemet. ”Då säkerheten i Android mognat har det blivit svårare och dyrare för angripare att hitta sårbarheter de kan utnyttja”, står det i rapporten.