Webbläsaren Vivaldi har inlett ett samarbete med den anonyma sökmotorn Duckduckgo som kommer att göra de internetsökningar som görs i browserns privata läge helt anonymiserade. Det meddelar Vivaldi i ett pressmeddelande.

”Det rådande klimatet kräver ett blomstrande internet – inte ett internet med ökad övervakning och säkerhetshot. Det har funnits stora orosmoln bland användarna om hur deras data delas. Det finns ett omedelbart behov av att skydda vår integritet”, säger Jon Von Tetzchner, vd för Vilvaldi, i ett pressmeddelande.

Läs också: Sugen på ny webbläsare? Här är åtta alternativ värda att kolla in

Privata, eller anonyma, lägen finns idag i flera av de stora webbläsarna. Men namnet kan vara missvisande eftersom flera av dessa lägen ändå samlar in uppgifter om sina användare, något som Duckduckgo hävdar att de inte kommer att göra i Vivaldi.

”Många människor tror att deras sökningar inte spåras i privata lägen på webbläsarna. Tyvärr är inte det sant. Den här nya integrationen med Vivaldi ger människor den integritet de förväntar sig och förtjänar i ett sådant läge”, säger Duckduckgos grundare Gabriel Weinberg.