Nu kommer allt fler spekulationer och rapporter om läckor vad gäller kommande processorer från Intel. Fokus ligger på nya modeller som ska matcha AMD:s flaggskepp Ryzen, specifikt i mellansegmentet som riktar sig mot till exempel spelmarknaden.

Eftersom AMD har nått framgångar med Ryzen är det hög tid för Intel att komma med ett motdrag. Mer specifikt har Intel inte haft en åttakärnig modell som kunnat matcha AMDs erbjudande, utan har fått nöja sig med en sexkärnig.

Nu skriver till exempel sajterna Wccftech och Videocardz att åttakärniga Intelprocessorer i familjen Coffee Lake S är på gång till det tredje kvartalet i år, eller ”under sommaren.” Läckorna om de nya modellerna kommer från en databas med prestandainformation som drivs av Futuremark.

Läs också: Nvidias superchipp har lite problem med matte

Av allt att döma handlar det om åttakärniga processorer med en klockfrekvens på 2,2 GHz och cacheminne på 16 MB. De ska kunna hantera 16 trådar, vilket gör att de kan konkurrera med AMD:s Ryzen på ett bättre sätt.

Man ska dock ha i åtanke att en andra generation Ryzen är på gång. Så framåt hösten lär vi veta hur de båda rivalerna står gentemot varandra. Prismässigt kommer de nya Intelprocesserna rimligtvis att hamna mellan I7-8700k med sex kärnor och I9-7980XE med 18 kärnor.

Det borde gissningsvis betyda priser på mellan 3 500 och 5 000 kronor.