Den senaste tidens skandaler gällande Facebooks insamlande av användardata har fått många att börja ifrågasätta sitt användande av det sociala mediet. Men nu har Mozilla släppt ett nytt tilläggsprogram till sin webbläsare Firefox som gör det möjligt att fortsätta använda Facebook helt utan att dela med sig av några data. Det skriver The Verge.

Läs också: Facebook-skandalen kokar ner till en fråga: Vem litar du på?

Tillägget heter Facebook Container och det skapar ett blåfärgat browserfönster som isolerar Facebook från resten av ditt surfande, vilket betyder att Facebook inte kan spåra vilka sajter du också surfar på för att leverera annonser.

”Det här tillägget ger användare en lösning så att de inte måste sluta använda en tjänst de får ut ett värde av. I stället ger de användaren verktyg som hjälper dem att skydda sig själva från oförutsedda sidoeffekter av deras användande”, skriver Mozilla på sin sajt.

Läs också: Nätjättarnas krisvår kulminerar med GDPR – ”Det är blodigt allvar nu”

Trots att det nya tillägget stoppar Facebook från att följa dig utanför deras plattform medger Mozilla att programmet inte hade hjälpt mot Cambridge Analyticas metoder.

”Men mängder av data samlas in om ditt beteende på internet, därför är det viktigt att ge användarna en möjlighet att begränsa vad de delar med sig av”.