Mozilla kommer att släppa en webbläsare som helt och hållet fokuserar på surfandet i VR- och AR-glasögon. Det skriver företaget på sin blogg.

Webbläsaren, som kommer att heta Firefox Reality, ska enligt Mozilla inte vara en portning av tidigare Firefox-versioner utan kommer att byggas från scratch med blandad verklighet i åtanke.

”Mozilla har alltid varit i framkant när det gäller virtuell och förstärkt verklighet, och det här är en mixed reality-webbläsare specialbyggd för att hantera nya möjligheter och utmaningar som kommer med surfandet på det uppslukande nätet”, skriver Mozilla i blogginlägget.

Läs också: Nytt tilläggsprogram till Firefox låter dig slippa bli spårad av Facebook

Firefox Reality är inte den första webbläsaren till VR- och AR-plattformar, bland annat finns Chrome till Googles Daydream och Microsofts Edge finns till Windows Mixed Reality, men om man får tro Mozilla kommer webbläsaren att bli den första som lanseras till flera plattformar samtidigt. Men exakt när det kan ske är fortfarande oklart.

"Blandad verklighet är vilda västern. Hur skriver man? Hur uttrycker man känslor? Hur tittar man på miljarder av existerande sajter i 2d lika bra som nytt 3d-innehåll? Hur kommunicerar man? Vem kartlägger världen och vem kontrollerar vad du kan se? Kan vi bygga vidare på vårt arbete med röststyrning och uppkopplade maskiner för att skapa en bättre surfupplevelse? Vi älskar att tackla de här frågorna. Allting är nytt igen, och vi bygger och experimenterar konstant för att hitta de rätta svaren", skriver Mozilla.