Det här verktyget går under namnet Secrets Manager och är det senaste i raden av säkerhetssatsningar från Amazon Web Services sida. Det är avsett för att skydda viktiga och hemliga data.

Med den här tjänsten ”behöver du aldrig någonsin ha en hemlighet i din kod”, sa företagets teknikchef Werner Vogel under en presentation på AWS Summit i San Fransisco, rapporterar CNBC.

Läs mer: AWS trycker på gaspedalen med en mängd lanseringar

Secrets Manager är avsett för en bred användning, det ska vara enklare att använda och lättare att förstå, och kan nyttjas för att lagra och administrera lösenord, nycklar för applikationsgränssnitt eller inloggningsinformation till databaser.

AWS har det senaste året gjort flera satsningar för att stärka säkerheten, bland annat med förvärvet av Sqrrl och lanseringen av säkerhetstjänsten Macie.

Så sent som i oktober avslöjades dock att konsultbolaget Accenture drabbades av ett läckage av data som lagrades i AWS moln och som innehöll 40 000 lösenord, skriver CNBC.

Läs mer: AWS bygger datacenter – då blir Eskilstunas slalombacke 10 meter högre

Att skydda känsliga data blir bara viktigare och viktigare för it-leverantörerna, vilket inte minst bevisas av Facebookskandalen, där analysföretaget Cambridge Analytica samlat in användaruppgifter tillhörande 50 miljoner Facebook-användare. Därför lär vi nog få se fler lanseringar från de stora it-leverantörerna inom det här området.