Förra veckan kunde vi rapportera att Google arbetade med en ny uppdatering till e-postklienten Gmail. Idag har uppdateringen börjat rulla ut till användarna och det med en hel del nyheter.

Enligt Google ska uppdateringen göra det enklare att överskåda ditt mejlade. Bland annat går det nu att se bifogade filer direkt i inkorgen.

Skärmdump
Bifogade filer direkt i inkorgen.

En annan nyhet är funktionen snooze som får ett utvalt mejl att försvinna från inkorgen en viss tid, vilket kan minska på stressen vid de tillfällen då det är ont om tid.

Skärmdump
Snooza mejl med nya snooze-funktionen.

Läs också: Google raderade 8 miljoner olämpliga videoklipp från Youtube – på bara tre månader

Nya Gmail har även fått funktioner som använder AI för att hjälpa dig överblicka inkorgen. En av dessa är nudge som påminner om mejl som kan vara bra att svara på. Det ska minska risken för att viktiga mejl glöms bort i en överfull inkorg.

Skärmdump
Så här börjar Gmail ”nudga” dig.

”De flesta av oss får fler mejl än vi kan hantera ibland, och vissa gånger faller saker mellan stolarna. Med nudge kommer Gmail att proaktivt påminna dig om att följa upp eller svara på meddelanden”, skriver Google på sin blogg.

Ytterligare en AI-funktion Gmail är smart reply som hjälper dig komponera ett enkelt svar på ett mejl.

Skärmdump
Googles AI föreslår snabbsvar.

För den säkerhetsmedvetne får Gmail nu även ett konfidentiellt läge där avsändaren kan göra vissa mejl omöjliga att skriva ut eller vidarebefordra. I samma läge går det även att ställa in så att ett mejl raderas automatiskt efter en viss tid i mottagarens inkorg.

Nya Gmail innehåller även:

• Nytt offline-läge.
• Nya lättolkade varningsmeddelanden, till exempel för skadliga länkar.
• Nya påminnelser som notifierar användaren när viktiga mejl kommer in.
• Nya integrationer för andra G Suite-tjänster.
• Ny tjänst som hjälper användaren avprenumerera på nyhetsbrev.

Mer information om alla nyheter i Gmail hittar du på Googles sajt.