Förra veckan meddelade Storbritanniens inrikesminister Amber Rudd att landet skulle lägga över 100 miljoner kronor på att städa upp bland de illegala nätverken på dark web. Men nu har det visat sig att det inte bara är internets baksida som lockar till sig de cyberkriminella, utan även Facebook.

I fredags stängde Facebook nämligen 120 grupper där hackare samlats för att utbyta erfarenheter med varandra. Detta efter ett tips från säkerhetsnestorn Brian Krebs.

"Min undersökning fokuserade på grupper vars enda syfte var att stötta cyber-bedrägerier. Speciellt de som sysslade med identitetsstöld, spam, konto-stölder och kreditkorts-bedrägerier", skriver Brian Krebs på sin blogg.

Läs också: Wow! Ny forskning visar att datastöld kan ske via din dators strömsladd

Om man får tro Brian Krebs är det något uppseendeväckande att Facebook inte märkt av gruppernas existens, dels då han hittat dem utan större problem och dels då nästan samtliga grupper hade sina intentioner utskrivna i sina beskrivningstexter.

Facebooks kommunikationschef Pete Voss menar dock att företaget agerade så fort de fick in tipset.

”Vi utredde de här grupperna så fort vi fick rapporten, och vi har bekräftat att de bröt mot våra community-regler. Vi har löst upp grupperna och tagit bort administratörerna. Vi uppmuntrar vårt community att anmäla allt som de inte tycker ska finnas på Facebook, så att vi kan vidta snabba åtgärder”, säger Pete Voss i ett uttalande till Brian Krebs.