Förra tisdagen var det tänkt att Microsoft skulle rulla ut nästa stora uppdatering till Windows 10, men planerna fick skrotas i sista sekund på grund av en nyupptäckt bugg. Nu rapporterar The Verge att Microsoft fimpat sin ursprungliga uppdatering för att bygga in bugg-fixen från start.

"I vissa fall kan de här pålitlighets-problemen leda till fler fall av blåskärm (Den blåfärgade informationsruta som Windows visar upp när operativsystemet stött på ett allvarligt fel. Reds anm.). I stället för att skapa ett kumulativt uppdateringspaket för att lösa problemet bestämde vi oss för att skapa en ny version med lösningen inkluderad", skriver Microsoft Dona Sarkar och Brandon LeBlanc på företagets Insider-blogg.

Läs också: Nu ska Windows 10 få flikar

Exakt när den nya uppdateringen, version 17134, kommer att skickas ut till allmänheten är oklart, men den ska redan ha nått ut till vissa Insider-medlemmar.

Vid sidan av den mystiska buggen finns det även en hel del oklarheter om vad uppdateringen kommer att heta. Microsoft har tidigare kallat uppdateringen för Spring Creators Update men i en video som Twitteranvändaren WalkingCat hittat kallar företaget den nu för Windows 10 April 2018 Update. Ett namn som kan behöva en justering om uppdateringen inte skickas ut innan maj.