Microsofts säkerhetsprogramvara Windows defender finns nu som tilläggsprogram till Googles webbläsare Chrome. Det skriver Zdnet.

Tilläggsprogrammet, som heter Windows Defender Browser Protection, ger Chrome-användarna samma skydd mot skadliga länkar som Microsoft använder sig av i Edge.

phishing

"Chrome-tillägget Windows Defender Browser Protection ger dig ytterligare ett lager av skydd när du surfar på nätet, som drivs med samma förmåga som i Microsoft Edge. Tilläggsprogrammet varnar dig om kända skadliga länkar och ger dig en trygg väg tillbaka till säkerhet", skriver Microsoft på sin sajt.

Läs också: Microsoft stuvar om bland utvecklarna – mer fokus på Edge

Att Microsoft delar med sig av sitt phishing-skydd till konkurrenten är ett oväntat drag från företaget, speciellt med tanke på att Edge sedan länge halkat efter Chrome när det kommer till mängden användare.

Alla Chrome-användare bör dock glädjas över beskedet eftersom Edge presterade betydligt bättre än Chrome i ett test som NSS Labs utförde förra året. Ett test där Edge varnade för 99 procent av alla skadliga länkar och Chrome bara varnade för 87 procent.