Det kinesiska säkerhetsföretaget Qihoo 360 har upptäckt en ny nolldags-sårbarhet i Internet Explorer som används av hackare för att infektera användare med skadliga program. Det skriver Bleeping computer.

Qihoo 360 har valt att hålla detaljerna kring sårbarheten hemliga, för att ge Microsoft tid till att täppa igen säkerhetshålet, men det ska röra sig om en sårbarhet som kan distribueras via Office-dokument.

”Efter att målet öppnat dokumentet börjar skadlig kod och skadliga payloads att laddas hem från en server”, skriver Qihoo 360 på sin Weibo-blogg.

Läs också: Skadliga annonsblockerare i Chrome har laddats hem miljontals gånger

Microsoft har själva inte kommenterat sårbarheten, men i ett uttalande till Bleeping computer uppmanar de alla som använder Explorer att byta till Edge.

”Windows har ett ansvar gentemot kunderna att undersöka alla inrapporterade säkerhetsproblem och att proaktivt uppdatera påverkade enheter så snabbt som möjligt. Vi rekommenderar kunder att använda Windows 10 och webbläsaren Microsoft Edge för bästa möjliga skydd. Vår standard-policy är att tillhandahålla lösningar via våra tisdagsuppdateringar”, säger en talesperson för Microsoft till Bleeping computer.