Under tisdagen stängde Europol ned Webstresser.org, en sajt som sedan sin start 2015 utfört överbelastningsangrepp mot betalning. Det skriver Bleeping computer.

Läs också: Storbritannien vill storstäda på dark web

Enligt Europol ska Webstresser varit den största handelsplatsen för ddos-angrepp på nätet och erbjudit angrepp för så lite som 150 kronor.

”Webstresser.org ansågs som världens största handelsplats för hyrda ddos-tjänster, med över 136 000 registrerade användare och 4 miljoner registrerade angrepp fram till april 2018. De orkestrerade attackerna skedde mot kritiska internettjänster från banker, myndighetsinstitutioner och polismyndigheter, så väl som offer inom spelindustrin”, skriver en talesperson för Europol i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Webstresser stängdes ned beslagtogs även sajtens infrastruktur och alla administratörer i Storbritannien, Kroatien, Kanada och Serbien ska ha gripits av polis.

Läs också: Från busstreck till industri – så har ddos-attackerna förändrats

Polisoperationen var ett samarbete mellan brittisk och nederländsk polis, med hjälp från ett dussintals andra länders polismyndigheter.