Microsoft stora april-uppdatering till Windows 10 började rulla ut i veckan och redan nu står det klart att uppdateringen behöver lagas med en fix. Flera användare har nämligen stött på en bugg som fryser skärmen helt vid uppstart av programmen Hey Cortana och Google Chrome. Det skriver Zdnet.

Läs också: Oops! Windows 10:s Meltdown-fix läckte som ett såll

Microsoft ska vara informerade om buggen och företaget hoppas kunna ta fram en lösning innan nästa uppdatering rullar ut åttonde maj.

De användare som råkat ut för buggen kan testa att manuellt ladda om skärmen.

"Om du har ett tangentbord inkopplat trycker du på Windows-tangenten + Ctrl + Shift + B samtidigt. Om du har en tablet trycker du på båda volymknapparna, upp och ned, tre gånger på två sekunder. Om Windows svarar ska det höras ett kort pip samtidigt som skärmen kommer att blinka eller dimma", skriver Microsoftagenten Jess Can på företagets supportsajt.

"Om du använder laptop kan du stänga locket och sedan öppna det igen."

Läs också: Microsoft och Google växer på molnmarknaden – men AWS håller undan

Det här är inte första gången som Windows 10 April 2018 Update krånglar till det för Microsoft. Uppdateringen var först tänkt att rulla ut i början av april, men tack vare en envis bugg tvingades företaget fördröja lanseringen till sista april.