Det har varit ett kämpigt år för processortillverkaren Intel sedan buggarna Spectre och Meltdown offentliggjordes i januari. Nu ser situationen ut att bli ännu värre då ytterligare åtta Spectre-klassade sårbarheter upptäckts i företagets produkter. Det skriver Zdnet som i sin tur hänvisar till den tyska sajten Heise.de.

Enligt uppgifterna ska fyra av sårbarheterna kategoriserats som ”hög risk” och sårbarheterna ska även vara enklare för hackare att utnyttja än de gamla Spectre-varianterna, som var notoriskt svåra att använda till ett faktiskt angrepp.

Läs också: Oops! Windows 10:s Meltdown-fix läckte som ett såll

Sårbarheterna ska ha fått CVE-id, alltså det namn som används för att standardisera och katalogisera sårbarheter.

Intel har själva inte kommenterat uppgifterna, men nyligen släppte företagets exekutiva vice president Leslie Culbertson ett kryptiskt uttalande som kan tolkas som att Intel arbetar med en lösning.

”Att skydda våra kunders data och försäkra oss om säkerheten i våra produkter är viktiga prioriteringar för oss. Vi har som rutin att arbeta nära våra kunder, partners, andra chiptillverkare och forskare för att förstå, och förmildra, alla problem som upptäcks. Ett led i denna process är att reservera block med CVE-nummer”, skriver Leslie Culbertson.

”Vi tror starkt på värdet av koordinerade avslöjanden och kommer dela med oss av fler detaljer kring alla potentiella problem i takt med att vi tagit fram lösningar. Som bästa praxis fortsätter vi att uppmuntra alla till att hålla sina system uppdaterade”.

Läs också: Nu har Intel en hårdvarulösning för Spectre och Meltdown

I skrivande stund är det mycket som är oklart kring uppgifterna, men om man får tro Zdnet finns det mycket som tyder på att Googles forskningsgrupp Project Zero kommer att offentliggöra en sårbarhet på måndag.