Den ryska tillsynsmyndigheten Roskomnadzor har blockerat åtkomsten till ytterligare 50 vpn- och proxytjänster i landet. Det skriver Bleeping Computer som i sin tur hänvisar till den ryska nyhetsbyrån Tass.

Exakt vilka tjänster som blockerats har myndigheten inte berättat, men de ska ha använts för att kringgå blockeringen av chattappen Telegram. Ryssland blockerade Telegram tidigare i år då företaget inte ville dela med sig av sina krypteringsnycklar till landets säkerhetstjänst FSB.

Läs också: Chattappen Telegram blockeras i Ryssland

Det här är inte första gången som Ryssland massblockerar sajter och tjänster för att sätta stopp för Telegram. I april blockerade landet 1,8 miljoner IP-adresser tillhörande Google och Amazon som kunde användas för att nå meddelandetjänsten. Enligt Bleeping Computer har den blockeringen dock upphört efter att de två företagen förbjudit så kallad domain fronting, som gjorde det möjligt att nå Telegram.

I och med blockeringen av Telegram har allt fler ryssar börjat använda sig av chattappen Viber, men om man får tro Rysslands kommunikationsminister Nikoloi Nikiforov riskerar även den att blockeras om företaget bakom inte delar med sig av sina krypteringsnycklar.