I slutet av förra veckan publicerade den tyska sajten Heise.de en artikel där de hävdade att åtta nya varianter av Spectre-buggen upptäckts i Intels processorer. Då spekulerades det i att detaljerna skulle offentliggöras den här veckan, men nu rapporterar The Register att avtäckandet drar ut på tiden, då Intel inte hunnit ta fram en lösning.

Ännu en gång härstammar uppgifterna från Heise, och om de stämmer väntas Intel rulla ut en säkerhetsuppdatering om två veckor.

”Intel planerar ett koordinerat släpp den 21:e maj 2018. Nya mikrokod-uppdateringar kommer att släppas det datumet”, skriver Jürgen Schmidt, reporter på Heise.

Läs också: Oops! Windows 10:s Meltdown-fix läckte som ett såll

Intel har inte själva kommenterat uppgifterna, men när The Register bad om ett uttalande om Hesies artikel fick de ett svar som skulle kunna tolkas som att uppgifterna stämmer:

”Vi tror starkt på värdet av koordinerade avslöjanden och kommer att dela med oss av fler detaljer kring alla potentiella problem så fort vi tagit fram lösningar. Som bästa praxis fortsätter vi att uppmuntra alla till att hålla sina system uppdaterade”, säger en talesperson för Intel till The Register.