Ishockey-VM pågår just nu för fullt i den danska huvudstaden Köpenhamn, men alla hockeyfans som vill låna en cykel via stadens digitala hyrcykeltjänst Bycyklen riskerar att bli besvikna - tjänsten ligger nämligen nere efter ett cyberangrepp. Det skriver Bleeping computer.

Läs också: Hackare försökte korta ned kompisens fängelsestraff – döms till 7 års fängelse

Hacket ska ha skett förra helgen och förövaren nöjde sig inte med att sätta systemet ur spel utan ska även ha raderat alla kunddata.

"Allting raderades och hela vårt system togs ned som ett resultat av den ondskefulla aktionen. Efter angreppet har vi arbetat hårt för att lösa problemet, men tråkigt nog är det inte något vi kan lösa bara genom att knäppa våra fingrar", skriver Bycyklen på sin sajt.

För att systemet ska komma på fötter igen krävs det att varje cykel får en manuell uppdatering, något som kan ta tid då Bycyklen har totalt 1 860 cyklar i staden.

Läs också: Tio sorters hackare – och hur de hotar dig

Ännu är det oklart vem som ligger bakom angreppet men troligtvis rör det sig om någon med god insyn i systemet.

"Sättet som angreppet utfördes på är ganska primitivt, men det verkar vara utfört av en person med bra kunskap om IT-strukturen på vårt system, och vi kan även se att personen/personerna loggat in med ett lösenord", skriver Bycyklen på Facebook.