För några veckor sedan rullade Google ut version 66 av webbläsaren Chrome, en uppdatering som effektivt skulle sätta stopp för självspelande ljudklipp på sajter. Men uppdateringen slog även ut ljudet för flera interaktiva webbtjänster och spel, vilket nu har fått Google att temporärt dra tillbaka funktionen. Det skriver The Verge.

”Vi har uppdaterat Chrome 66 till att temporärt ta bort vår autoplay-policy från Web Audio API. Den här ändringen påverkar dock inte de flesta medietjänster på nätet, då autoplay-policyn fortfarande finns kvar för video och ljud”, skriver Googles produktchef John Pallet i ett blogginlägg.

Läs också: 7 smarta tips för den populära webbläsaren Google Chrome

Ändringen är alltså endast temporär och autoplay-policyn väntas rulla ut för alla webbaserade ljudkällor i version 70 av Chrome som rullas ut i oktober.

"Vi gör det här för att ge utvecklare av Web Audio API (till exempel inom spel, ljudapplikationer och vissa rtc-funktioner) mer tid till att uppdatera sin kod. Vårt team arbetar hårt med att förbättra saker för användare och utvecklare, i detta fallet gjorde vi inte ett bra jobb med att kommunicera ut hur vår nya autoplay-policy påverkade utvecklare."