Nu har spekulationerna om att Microsoft fortsätter arbeta på den omtalade Surface Phone tagit ny fart. I varje fall att döma av kod som hittats i ett nyligen släppt utvecklarkit för Windows 10 och som refererar till en ”Factory OS Andromeda Device”. Det här rapporterar nyhetssajten Tech Radar.

Läs mer: Microsoft vill boosta app-utvecklingen – lockar med mer pengar

Koden hittades av en användare som la ut fyndet på Twitter, och det drog igång en diskussion om att Microsoft inte bara jobbar på en Surface Phone, utan att de också kan ha kommit en bra bit på vägen.

Andromeda OS som koden refererar till är en kommande version av Windows 10 som kommer att vara ett modulärt operativsystem och som gör att Microsoft kan lägga till eller ta bort funktioner som är skräddarsydda för den enhet som mjukvaran körs på.

En del rykten gör gällande att Andromeda OS till en början kommer att rikta sig till mobila enheter och eventuellt då Surface Phone.

Läs mer: Tack och adjö! Här är 7 saker som gick ur tiden 2017

Koden nämner också WindowsCoreOS, en version av Windows 10 för smarta IoT-enheter.

Microsoft har dock inte sagt något konkret om Windows Phone och det är därmed inte bekräftat om huruvida produkten existerar. Att det finns ett intresse runt den är emellertid tydligt.