I slutet av mars meddelade Europol att de lyckats gripa hjärnan bakom den ökända hackergruppen Cobalt, även kallad Carbanak. Men det tycks inte ha stoppat gruppens framfart.

Nu rapporterar Bleeping Computer att Cobalt tagit upp sin verksamhet igen och skickat ut flera phishing-mejl till ryska banker.

”Cobalt är fortfarande aktiva. Deras medlemmar fortsätter att angripa organisationer i finansbranschen och andra företag världen över”, säger Dmitry Volkov, cto hos säkerhetsföretaget Group-IB som upptäckte angreppen, till Bleeping Computer.

Läs också: Cyberkriminella säger sig ha hackat kanadensiska storbanker

Bevisen som Group-IB förlitar sig på är phishing-mejl som gått ut till banker i Ryssland och andra forna sovjetstater. Ett mejl som utger sig för att komma från säkerhetsföretaget Kaspersky Lab, men som med skadliga länkar försöker lura på mottagaren skadeprogrammet Cobint – en trojan som blivit Cobalts signum.

Om uppgifterna stämmer är det inte oväntat att Cobalt ger sig på just banker. Gruppen har tidigare angripit flera banker världen över och tros genom åren ha kommit över cirka 10 miljarder kronor.