En 23-årig man från Kanada har dömts till fem års fängelse för sin medverkan under det gigantiska dataintrånget mot Yahoo 2014, ett angrepp där förövarna kom över data tillhörande 500 miljoner användare. Det rapporterar Reuters.

Mannen ska även betala 250 000 dollar i böter, eller cirka 2,2 miljoner kronor.

Läs också: Hackergruppen Cobalt är tillbaka – har angripit flera banker med trojaner

Enligt det amerikanska justitiedepartementet ska mannen hjälpt till vid hacket mot betalning från ryska underrättelsetjänsten FSB.

”Domen visar hur allvarligt det är att hacka mot betalning. Hackare som den här mannen utför sitt arbete utan någon tanke på de motiv som människorna som hyr och betalar har. Hackarna är inga obetydliga spelare, de är ett kritiskt verktyg som låter kriminella komma över och utnyttja personlig information illegalt", säger den federala åklagaren Alex G Tse i ett uttalande som Techcrunch tagit del av.

"Genom att döma mannen till fem års fängelse signalerar rätten till hackare att det finns konsekvenser för att delta i statsunderstödda cyberattacker”.

Läs också: Cyberkriminella säger sig ha hackat kanadensiska storbanker

Utöver 23-åringen har det amerikanska justitiedepartementet även pekat ut två FSB-operatörer och ett lettisk hackare som skyldiga. Men då dessa befinner sig i Ryssland har de inte kunnat åtalas.