Google har nu gått ut med att deras mjukvara för videokonferenssystemet Hangouts Meet kommer att fungera tillsammans med tredjepartsmjukvara från bland annat Skype Business, Cisco och Polycom. Det skriver nyhetssajten Venturebeat.

De här integrationerna kommer att rullas ut under de kommande veckorna.

Läs mer: Google trappar upp kampen om videomöten med ny HD-hårdvara

Nyheten kommer ett år efter att Google meddelade att de delar upp sin Hangouts-plattform i två tjänster: Hangouts Chat, en Slackkonkurrent för gruppsamarbete och Hangouts Meet för videokonferenser.

Den här senaste tredjepartsintegrationer görs möjlig tack vare ett partnerskap med Pexip, en plattform som bygger broar mellan annars inkompatibel video- och ljudteknik, skriver Venturebeat.

I praktiken innebär det här att en person kommer att kunna delta i ett videosamtal som äger rum i Hangouts Meet direkt från Skype for Business-appen.

Läs mer: Striden om videokonferenser hårdnar – nu vill Amazon ha en del av kakan

Dessutom kommer Googles kalender att stödja videokonferensverktyg från tredjepartsleverantörer, på så sätt att när du schemalägger ett gruppmöte i Googles kalender så kan du också välja ett annat konferensalternativ än Googles egna produkter.